Forside
Profil
Inkontinens
Om Bækkebunden
Fysioterapi kan hjælpe
Smerter i Underlivet
Smerter fra halebenet
Behandlingsforløb
Også i Århus og Silkeborg
Betaling
Kontakt
Foredrag
Links

Fysioterapi kan hjælpe  - træning af bækkenbunden er første valg i behandlingen af inkontinens.

60 - 70 % af kvinder med stress-inkontinens kan hjælpes udelukkende ved korrekt træning af bækkenbunden. 

På GynObs Klinikken vurderer fysioterapeuten ud fra samtale med patienten, hvilken type inkontinens, det drejer sig om. Derefter foretages en underlivsundersøgelse: bækkenbunden vurderes i forhold til muskelfylde, skader på musklen, knibe-evne, udholdenhed, styrke og koordination. Du får vished om din knibe-funktion!  Blærens funktion vurderes ud fra en analyse af væske- og vandladningsvaner. Det er vigtigt at få stillet den rigtige diagnose for at iværksætte en korrekt og effektiv behandling / træning. 

I behandlingen af stress-inkontinens drejer det sig først og fremmest om at få vished om, hvordan du aktiverer / bruger bækkenbunden. Du skal lære bevidst at spænde og slippe spændingen igen. Når du er sikker på, at du har fat det rigtige sted, er det blot at gå i gang med træningen! På GynObs Klinikken vil fysioterapeuten udarbejde et specifikt træningsprogram, der passer lige netop til dine behov. 

I behandlingen bruges efter behov forskellige hjælpemidler som biofeedback ( visualiserer dit knib ), el-stimulering, vaginalvægte m.m. 

I behandlingen af urge-inkontinens er det af afgørende betydning, at du laver et væske- og vandladningsskema. D.v.s. at du i 2-3 døgn skal notere, hvor meget du drikker, og hvor meget du tisser. Fysioterapeuten vil ud fra skemaet tilrettelægge en individuel blæretræning. Behandlingen kan suppleres med medicin, der virker hæmmende på blæremusklen.

 

Gynobs Klinikken - Snærildvej 37 - 8300 Odder - Tlf. 60490510 - laila.breum@gynobs.dk